Josep Codina i Clapés

Josep M. Codina, Mataró-Barcelona 1958, va fer la seva primera exposició individual a Mataró l’any 1985. Format en l’àmbit acadèmic, primer a l’escola d’Arts Aplicades Pau Gargallo de Badalona i després a la Facultat de Belles Arts de Barcelona, va iniciar la seva trajectòria artística marcada pel mestratge dels artistes mataronins Arenas i Novellas. Codina ràpidament es va desprendre de les influències inicials, per endinsar-se en la creació d’un llenguatge pictòric personal que configura avui un particular univers artístic.

Codina ha compaginat el treball pictòric amb el disseny i la docència i ha obtingut diversos premis i destacats reconeixements, Codina té una llarga trajectòria expositiva, amb obres en col·leccions privades i en diverses institucions públiques; Fundació Carmen i Lluís Bassat, Fundació Vila Casas, Museu d’Art Contemporani de Tarragona, Col·lecció Testimoni de Fundació La Caixa, i altres..

Maestro de obras catalán. Titulado en 1872, de sus edificios destaca por su singular fachada Can Guardiola (1904), con un frontis que imita las iglesias barrocas catalanas y un encuadre de los balcones de piedra esculpida inspirado en el plateresco barcelonés. En el interior, el suelo de mosaico y la decoración de paredes y techos denotan una gran riqueza creativa, mientras que los esgrafiados florales y el trabajo de forja de los balcones se inspiran en las obras coetáneas del arquitecto Puig i Cadafalch. Otras obras destacadas de su autoría son, las Torres Andrés Serra (1909-1910) y la Casa Francesc Cuberas (1909). Murió en Barcelona en 1914.

Obtuvo el título de maestro de obras en 1872. Es el autor de la reforma del edificio Can Guardiola (1903-1904; paseo de Fabra i Puig, 13), obra plenamente modernista con referentes en la tradición arquitectónica catalana, tanto por los acabados formales de la fachada como por su decoración.




OBRAS DESTACADAS

- Can Guardiola

- Casa Carmen Matas  

- Casa en calle Mar, 128 y Sant Llorenç, 2

- Casa Francesc Cuberas  

- Casa María Grau  

- Casa Martí 

- Torre Andrés Serra I 

- Torre Andrés Serra II

- Torre Andrés Serra III

- Torre Andrés Serra IV

Comentarios

Entradas populares de este blog

Teatre Apolo